סלט ירוק חם
מקור: חמדה גלעד / אתר מתכונים.נט
המצרכים
2-3 עלי מנגולד גדולים
2-3 עלי כרוב
2-3 עלי חסה
קצת עלי תרד
קצת עלי סלק אם יש
עלי כרוב סיני
או בקיצור - כל הרכב של עלים ירוקים שיש לכם זמינים
שמן זית
מלח / פלפל
מיץ לימון טרי
קוביות גבינה (פטה, בולגרית, חמד וכו')
קרוטונים
אופן ההכנה
שוטפים את העלים ומניחים בקערה
שופכים מעליהם קומקום מלא מים רותחים, עד לכיסוי פלוס
מניחים צלחת או כוס מלאה או משהו שיהיה משקולת להחזיק את העלים בתוך המים, שלא יצופו
מכסים את הקערה ומניחים בצד למשך 7-8 דקות
אח"כ מנקזים את המים, לנער ולהשתדל לייבש כמה שאפשר (אפשר במייבש חסה)
קוצצים גס את העלים הירוקים לרצועות ארוכות
מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס והרבה מיץ לימון טרי
מערבבים בהקפצות קלות של שני מזלגות
מלמעלה מפזרים קוביות גבינה לטעמכם ואם רוצים גם קרוטונים.
סלט גרגרי תירס
מקור: חמדה גלעד / אתר מתכונים.נט
המצרכים
קופסת שימורי תירס מסונן מנוזלים
שמן שומשום
שן שום כתושה
חצי פלפל אדום מתוק
מלח / פלפל / שבבי צ'ילי למי שרוצה קצת חריפות או פיקנטיות
כוסברה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה
מסננים קופסת שימורי תירס מהנוזלים, מניחים במסננת
אפשר עם גרעיני תירס קפואים, אבל כדאי להפשיר אותם קצת לפני כן ולנקז עודפי מים
מחממים מעט שמן שומשום במחבת
קוצצים את הפלפל האדום לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת, להקפיץ דקה או שתיים
מוסיפים שן שום כתושה למחבת ומיד אחריה מוסיפים את גרעיני התירס
לטגן/לערבב במשך כמה דקות על אש גבוהה
מי שאוהב קצת חריף יכול להוסיף כמה שבבי צ'ילי או טיפת אבקת צ'ילי
לתבל במלח ופלפל, להוריד מהאש ולהעביר לקערה
לקשט מלמעלה עם קצת כוסברה קצוצה, להגיש חם
סלט כרובית חם
מקור: חמדה גלעד / אתר מתכונים.נט
המצרכים
כרובית גדולה אחת או שתיים קטנות/בינוניות
שמן זית,
מלח, פלפל
אבקת קארי
חופן צימוקים
מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
מפרקים את הכרובית לפרחים הכי קטנים שאפשר
מטפטפים עליהם קצת שמן זית,
בוזקים מלח ופלפל
מעסים היטב עם הידיים שכל הפרחים יקבלו מעטה שמנוני
מסדרים בשכבה אחת בתבנית ומכניסים לגריל.
קולים עד שהכרובית מתרככת ומשחימה, מפעם לפעם מערבבים כדי שהקלייה תהיה אחידה.
כשמוציאים מהתנור - אפשר להפריש הצידה חלק ולאכול אותו כך. טעים מאד!
על השאר - כשזה עדיין חם מאד, מפזרים קצת אבקת קארי וחופן צימוקים סוחטים מלמעלה לימון אחד מערבבים.
אפשר להגיש חם או קר.
סלט פטריות חם
מקור: חמדה גלעד / אתר מתכונים.נט
המצרכים
סלסלת פטריות שמפיניון
בצל ירוק
שן שום כתושה
מלח ופלפל
אבקת כוסברה טחונה
מעט חומץ
מעט כוסברה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה
חותכים את הפטריות לרבעים מניחים בשושנת אידוי ומאדים מעל לסיר מים רותחים במשך 5 דקות,
לחילופין, למי שלא דואג לקלוריות, מחממים במחבת חמאה ומקפיצים בה את הפטריות במשך כחמש דקות
מעבירים לקערה ומוסיפים בצל ירוק קצוץ דק דק בכמות לפי טעמכם
מוסיפים שן שום כתושה
מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומעט חומץ
זורים אבקת כוסברה טחונה ומערבבים
מקשטים במעט כוסברה קצוצה ומגישים חם
אבל - גם קר זה טעים!
בתיאבון.
http://www.matkonim.net
מתכונים.נט הוא הבית לאוהבי בישול, אפיה, ואוכל בכלל.
באתר מבחר גדול של מתכונים
למאכלים קלים וטעימים, מאכלי עדות,
מתכוני חגים, עוגות, לחמים ועוד...
כשמתגעגעים לאוכל של אמא,
באים למתכונים.נט